2. Recensies en reacties

Een enerverende ochtend in het Gemeentemuseum

****

****

Uit een mail dd 31-1–’14 van een deelnemer van de Rothkorondleiding: ‘De groep waartoe ik behoorde had een dame Els – Elsje (?). Ze had de gave van het woord en wist ons, op een bijzonder boeiende en erudiete manier, tot de essentie van het werk van Mark Rothko te brengen.’

*****

Uit een artikel in de Groene Amsterdammer (8-1-’15) over Museumeducatie in Nederland: Luisteren naar Victory Boogie WoogieDoor Tineke Reijnders & Antje von Graevenitz:

De Groene Amsterdammer, 8-1-'15 pagina 44-45.

De Groene Amsterdammer, 8-1-’15 pagina 44-45.

****

****

‘Nu snap ik er eindelijk wat van. Heel erg bedankt voor de rondleiding‘ reactie na een rondleiding over Holland op z’n mooist op 17-4-2015

****

‘We hebben nog nooit een rondleiding gehad waarbij we muziek luisterden, een filmpje zagen waardoor we opeens begrepen waarom iemand op zo’n manier geportretteerd werd, waar een gedicht werd voorgedragen of een poëtische tekst van de kunstenaar zelf hoorden over hoe hij naar de wereld kijkt. Dat was heel bijzonder.’ reactie na een dubbel-rondleiding Anton Corbijn en Holland op z’n mooist, dd. 24-4-2015.

****

‘Ik vond het echt heeeel leuk en ik kreeg louter positieve reacties op je rondleiding. Iedereen vond ’t inspirerend en ze vonden jou een hele leuke en natuurlijke verteller.’ sms bericht na een rondleiding bij de tentoonstelling 1,2,3,4 van Anton Corbijn in het Fotomuseum Den Haag, dd. 11-6-2015.

****

Na het rondleiden van een groep gidsen uit een museum in Boston, 13-10–2015:

‘it is like I had a Mondriaan Masterclass the last half hour.” 

“Now I understand what Mondriaans abstraction is about for the first time in my life. I’ll appreciate it even more.

“Thank you it was really good.

****

Na een rondleiding over de tentoonstelling Kleur Ontketend, december 2015:

FullSizeRender-3

 

Geef een reactie