Rondleiding Ode aan de Nederlandse Mode in het Gemeentemuseum Den Haag

Deze tentoonstelling biedt een overzicht van de Nederlandse mode van 1885 tot 2015. De zalen zijn ingericht rondom tien thema’s die aangeven welke kenmerken in de Nederlandse mode van belang zijn en opvallen: Zwart en Wit, Exotisch wordt Eigen, Heldere vorm en klare lijn, Constructivistisch, Conceptueel, Futuristisch, Non-Conformistisch, Kleur, Humor, Vrijheid.

150 creaties van o.a. Max Heymans, Dick Holthaus, Frans Molenaar, Fong Leng, Frank Govers, Alice Edeling, Gijs Bakker, Viktor & Rolf, Iris van Herpen, Bas Kosters,  Jan Taminiau en vele anderen zijn opgesteld in dit grootse overzicht.

De rondleiding van een uur concentreert zich op een deel van de collectie. Tijdens de rondleiding worden kijkopdrachten gegeven zodat de deelnemers zelf kunnen ontdekken welke punten van belang zijn voor een ontwerper. Daarnaast wordt er een tijdbeeld geschetst en bekijken we een twee tal filmpjes op de ipad die het maakproces verduidelijken.

 

9200000046289219

 

Voor meer informatie kunt u contact opnemen door een email te sturen naar elsje.drewes @ casema.nl

(het emailadres graag kopiëren en de spaties verwijderen bij versturen … helaas wordt er veel spam verzonden naar emailadressen die op webpagina’s staan en dit voorkomt het grotendeels. Excuses hiervoor)

 

Geef een reactie