Rondleiding De ontdekking van Mondriaan, Gemeentemuseum Den Haag t/m 24 september 2017

2016-12-12_thumbnail    dscn3085

In deze grote overzichtstentoonstelling van Piet Mondriaan is goed te zien hoe de kunstenaar al kijkend naar de wereld om hem heen een nieuwe beeldtaal vindt: abstractie.

Door stap voor stap de opbouw naar de bekende composities met rode, gele, blauwe, witte, en grijze vlakken en zwarte lijnen te zien, krijgt u tijdens de rondleiding inzicht in het grote gedachtengoed dat erachter verscholen ligt. Door de natuur te observeren en er zich filosofisch toe te verhouden, gaat Mondriaan opzoek naar de essentie van de werkelijkheid om uiteindelijk vat te krijgen op de universele basis waar de wereld uit opgebouwd is. Het zoeken naar – en vinden van – evenwicht en harmonie staat symbool voor hoe belangrijk die balans is voor  het functioneren van alles.

In de rondleiding wordt het tijdbeeld geschetst en kunnen we de weerslag zien van Mondriaans levenslange ontdekkingsreis. Omdat er zo veel te vertellen valt heb ik 2 rondleidingen samengesteld:

1,5 uur: hoogtepunten uit de tentoonstelling

1,5 uur: verdiepende rondleiding op de eerste rondleiding

Voor meer informatie over de rondleiding kunt u contact opnemen door een email te sturen naar elsje.drewes @ casema.nl

(het emailadres graag kopiëren en de spaties verwijderen bij versturen … helaas wordt er veel spam verzonden naar emailadressen die op webpagina’s staan en dit voorkomt het grotendeels. Excuses hiervoor)

Geef een reactie